Everesta, s.r.o.

Americká kavárna

Starbucks coffee - bar

Starbucks coffee, Malostranské náměstí, Praha

Tato kavárna je dobrým místem pro setkávání. Pro pracovní i osobní schůzky jako stvořená. Přesněji – pro schůzky je stvořená.

Co z toho vyplývá? Klidná podkresová hudba, distinguovaná atmosféra, pohodlný posez a dostatek prostoru rozloženého ve dvou patrech. Bez problémů funguje také inzerované pokrytí wifi signálem. Obsluha je příjemná a profesionální, i když jen za pultem. Mezi stoly tak procházejí pouze tiší uklízeči a nevtíraví nabízeči čokolády. Samozřejmostí je obvyklé kavárenské pečivo, ve Starbucks pochopitelně v americkém stylu – vyzkoušel jsem muffina.

Historie Starbucks se píše od roku 1971, kdy byla v Seattlu založena první námořnická kavárna. Mimo toto americké město expandovala společnost až v devadesátých letech minulého století a v současnosti Starbucks eviduje na 16 tisíc maloobchodních prodejen.

Když se v naší republice otevírala první kavárna tohoto řetězce (22. ledna 2008), upozornění se objevilo snad ve všech médiích. Proto těm z čtenářů, kteří musejí například uživit větší rodiny, doporučuji pro jistotu při objednávání podrobně prostudovat ceník.

Podle pověstí je největším lákadlem Starbucks coffee kvalita kávy. To já bohužel neposoudím, ale Earl Grey tam chutná stejně dobře jako jinde.

Mohl by prosím do diskuse přispět nějaký kafař?

Komentáře

Zdravím, chtěla bych se

Zdravím,
chtěla bych se zeptat, kolik zde tak za kávu chtějí?
děkuji :)

cena za kafe

V Praze na Chodově (bude to pravděpodobně globální cena) za espresso 45 - 55,- Kč a za latte 69 - 109,-. Vše je odstupňováno podle velikosti hrnku.

Do Starbucks nikdy nepůjdu

Ve Starbucks jsem nikdy nebyl, přestože piju 2-3 kafe denně. Nikdy tam ale také nepůjdu a to z jediného důvodu. Starbucks se chová iracionálně a nešetrně vůči životnímu prostředí. Celý den mají totiž puštěnou vodu z kohoutku, která jen tak odtéká do kanálu. Prý je to z toho důvodu, aby se v trubkách neusazovaly bakterie. Denně tak na celém světě v provozovnách Starbucks zbytečně proteče do kanálu stovky tisíc litrů pitné vody.

P.S.: Pokud tento příspěvek smaže nějaký moderátor diskuse, tak je to celé jen další PR článek.

Re: Do Starbucks nikdy nepůjdu

Nevidím důvod, proč bychom měli Váš příspěvek mazat. Nijak se neprohřešil proti pravidlům zdejší diskuze, což je vlastně prakticky nemožné, protože zatím žádná oficiální pravidla neexistují :) Pro začátek budeme spoléhat na inteligenci a slušnost našich čtenářů.
Naopak jsme rádi za každý názor.
P.S.: Kontroverzní dopisovatel s kritickým pohledem na svět by se nám docela hodil.

Káva

Káva je tam výborná, skvelý výber a aj keď si objednáte len muffin, kávu k tomu dostanete zdarma, obchádzajú to tam slečny s konvicou a dolievajú ju podľa potreby.

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Více informací o možnostech formátování

CAPTCHA
Toto je ochrana před spamem. Doplňte prosím výsledek.
3 + 12 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.