Když vystoupíte na metru Kobylisy, popojedete dvě minuty autobusem do zastávky Písečná a přejdete přechod, stanete před dvojitými skleněnými dveřmi. Zvolíte-li ty levé, otevře se vám pohled na přípravný pultík, na něm vyrovnané nádobky se šunkou, sýrem a olivami a hbitého kuchaříka, kterému kmitají prsty mezi plátky pochutin a záda se ohýbají k peci, ve které se potkávají dvojice syrových a křupavě zlatavých pizz.
Vcházíte do prostorného sálu pizzerie Rotella s prostřenými stoly z tmavého dřeva. Prostředí pizzerie působí čistě a příjemně. Za komfort je pravda třeba si poněkud připlatit, nicméně ne nějak neúnosně, v rámci pražských pizzerií asi spíš běžně, a za dobrou kuchyni i obsluhu nakonec nad nějakou tou dvacetikorunou rádi zavřete oko.
Protože ale na začátku dubna začalo léto, je třeba se zmínit hlavně o terásce, kam je za slunného počasí téměř nutné ze sálu pokračovat a kde tenké pizzy, těstoviny i krémové polévky chutnají jednou tolik. Když už jsme u toho, já za sebe osobně doporučuju špenátovou polévku s lososem a řecký salát.
Příhodná je pizzerie nejenom k večernímu přátelskému či partnerskému posezení, ale i pro pracovní obědy nebo večeře, protože není příliš rušná a má vcelku dobré odvětrávání, takže nenačichnete kouřem víc, než je v restauracích běžné.
Pokud jste jen trochu z okolí a chcete si vyrazit a popřát si luxusnější stolování anebo nevíte, kde si sednout na pracovní schůzku, zkuste to třeba po italsku na Písečné.
Komentáře
Poslat nový komentář