Everesta, s.r.o.

Komunisty pálit, neonacisty věšet

Žába nese jinou jako my své strany

Asi ve mně dřímá rebel. Není se co divit, jsem celkem umělecky založený, navíc žádný životem protřelý vyzrálec. A tak, když jsem opět po čase dostal do schránky hlasovací lístky pro nadcházející volby, začal jsem přemýšlet, co s nimi.

Hned úvodní přehled zkratek politických stran a hnutí mě částečně nadzvihl, především počtem zjevně pravicově radikálních uskupení, ale například také nově se vyrojivšími zelenými. Jeho závěr mě ovšem částečně pobavil - ukázal, jak mazaný a zároveň zoufalý je Petr Cibulka, když celý svůj program shrne do názvu svého hnutí.

A pak jsem se ponořil do studií. Takřka s každým papírkem mě napadla varianta, jak veřejně demonstrovat, že právě tuto stranu nehodlám volit. Svolat podobně smýšlející lid a spálit hromadně lístky číslo 21 (KSČM). Nebo vyvěsit v lokálním divadélku cedulku s nápisem "Sem připichujte lístky číslo 13 (Národní strana)". Vytyčit na Pražském Hradě standartu z jedniček - tzn. z lístků nadepsaných Libertas.cz. Prostě pohnout lidmi a udělat si tím soukromý výzkum veřejného mínění.

Jak jsem tak pročítal všech 33 hlasovacích lístků, hromádka určená k lynčování se zvětšovala a zvětšovala. Dospěl jsem k neradostnému závěru, dobrou polovinu hlasovacích lístků bych rád rituálně znehodnotil. V takovém případě jsem se rozhodl žádnou podobnou akci nepodnikat. Vypadal bych přece jako zoufalec!

Inu, blíží se rozhodnutí o něco větší. Protože k volbám jít musím, to je jasné.

Komentáře

Volby

Budu hlasovat pro ekologii. Modrá urna nám stojí před domem. Vyváží ji každé pondělí. Ať žije PAPÍR.

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Více informací o možnostech formátování

CAPTCHA
Toto je ochrana před spamem. Doplňte prosím výsledek.
2 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.