Everesta, s.r.o.

Organizační změny většinou selžou

Selžou

Šedesát procent z dotazovaných výkonných a projektových manažerů uvedlo, že největší výzvou při provádění jekékoli výraznější celofiremní změny, je obměnit způsoby myšlení a přístupu zaměstnanců. Hned v závěsu na stupnici náročnosti skončila se 49-ti procenty respondentů obměna firemní kultury. Tyto problémy byly například vyzdvihnuty i nad nedostatek zdrojů k provedení změny potřebných. Jako důvod manažeři uváděli, že problémy s lidmi se řeší velmi těžko, i když je zdrojů dostatek.

„V ekonomicky těžkých časech správná a moudrá investice do navyšování schopností interních pracovníků efektivně snížuje náklady na management změny (rozhodně spíše než najímání externích specialistů) a zvyšuje úspěšnost projektů“ říká Matt English, partner IBM, která průzkum provedla, specializovaný na řízení strategie a změn.

English dále tvrdí, že HR manažeři musí ve svých společnostech prosazovat vytvoření stabilního, udržitelného prostředí umožňujícího adaptabilitu i v zásadních věcech. To pak musí být doplněno specifickou metodou managementu změny, která bude využívána konzistentně.

Dodejme, že studie provedená na více než 1500 výkonných manažerech odpovědných za změny v organizacích z 15-ti zemí prozradila, že nejčastějším cílem inovačních programů je redukce nákladů (v 57-mi procentech případů), zvýšení spokojenosti zákazníka (47 procent) a navýšení zisku a prodeje (40 procent).

Zdroj: www.humanresourcesmagazine.com.au

Komentáře

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Více informací o možnostech formátování

CAPTCHA
Toto je ochrana před spamem. Doplňte prosím výsledek.
3 + 12 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.