Everesta, s.r.o.

Pokrmy ala Afrodíté

afrodiziaka

To je pořád „květen, lásky čas“. Máme ale už polovinu máje za sebou a je tedy na čase od slov přejít ke skutkům. Ale jak, když se oba vrátíte večer domů z práce totálně vyčerpaní a hlavu plnou starostí? Stará pravda říká, že láska prochází žaludkem.

Z kterých ingrediencí by se tedy mělo skládat jídlo, připravené s úmyslem trochu povzbudit upracované libido? Zafušovali jsme do řemesla kořenářkám a čarodějnicím a snažili jsme se vybrat dostupná a přírodní afrodiziaka. Zde je máte:

Zázvor – to je síla. V současnosti je celkem v kurzu. Můžeme ho přidat jak do slaných, tak i do sladkých jídel. Lze ho koupit i kandovaný. Když Vás nenabudí v kýženém směru, třeba Vás alespoň vyléčí z rýmy.

Ženšen pravý – aneb všehoj ženšenový. Kromě již zmiňovaných účinků se používá také při prevenci stresu. A jak známo, když je člověk pod tlakem, spousta částí těla nefunguje, jak by majitel chtěl.

Děhel čínský – orientální bylinka se zázračným kořenem. Doporučuje se především ženám, protože pomáhá léčit různé gynekologické problémy. Ale i mužům pomáhá. Kromě toho, že působí jako afrodiziakum, také příznivě ovlivňuje krevní tlak. Takže ženy, pokud máte doma postaršího manažera, klidně mu děhel přimíchejte do kašičky. Nemusíte se pak tolik bát infarktu při aktu.

Kotvičník zemní – v ložnici ukotví, v posteli uzemní. Údajně zlepšuje potenci a léčí sexuální dysfunkce stejně jako neplodnost. U mužů prý zvyšuje hladinu testosteronu, zlepšuje náladu a posiluje sebevědomí. Takže raději s ním v některých případech šetřete.

Čaj! – stop kafi, pijte čaj. Na otázku, čím zapít takovou večeři, je odpověď jednoznačná. Pyj čaj. Čaj neřadíme mezi klasická afrodiziaka, protože vlastně prokázané afrodiziakální účinky nemá. Ale zaručeně povzbuzuje a zvyšuje výkon. Čaj pijeme po anglicku v klidu a během tohoto „rituálu“ můžeme navodit patřičnou atmosféru.

Když uvedená afrodiziaka nezafungují na Vaše fyziologické pochody, pořád ještě tu je placebo efekt. A ono je nakonec úplně jedno, jestli to skutečně bude fungovat nebo ne. Důležité je, že takovou večeří dáte jasně najevo, o co Vám jde. A to by bylo, aby to Vašeho partnera/ku nenažhavilo.

Hodně štěstí.

Komentáře

tenhle časopis začíná být čím

tenhle časopis začíná být čím dál tím lepší a užitečnější :)

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Více informací o možnostech formátování

CAPTCHA
Toto je ochrana před spamem. Doplňte prosím výsledek.
1 + 16 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.