Everesta, s.r.o.

Pouze každého dvacátého zaměstnance opravdu potřebujete

pět procent zaměstnanců

Často se dnes setkáváme s názorem, že během krize je lepší zaměstnance nepropouštět a raději jim např. zkrátit pracovní úvazek nebo zkrátit pracovní týden. Protipólem k tomuto pohledu mnohých personalistů a manažerů je zajímavé číslo, které zveřejnil australský magazín HR Leader. Podle něj je pouze 5% zaměstnanců skutečně nezbytných pro přežití firmy. Toto číslo vychází ze studie ELP (European Leadership Programme). Dále studie mimo jiné uvádí, že více než čtvrtina zaměstnanců považuje znalosti z oblasti HR u svého ředitele za nejméně důležité.

Další čísla a fakta z HR:
6,2% pracovních úrazů je způsobeno dopravními nehodami
Dopravní nehody, jako jedna z možných příčin pracovního úrazu, nepředstavují významný podíl na celkovém počtu úrazů zaměstnaných. Český statický úřad uvádí, že ze 131,6 tis. úrazů osob v zaměstnání jde v ČR o dopravní nehodu pouze v 6,2 % (8,2 tis.) případů. Celkově vykazují muži pětinásobnou četnost úrazů způsobených dopravní nehodou než ženy (7,0 tis. muži, 1,3 tis. ženy). V porovnání s celou skupinou pracovních úrazů mají dopravní nehody většinou závažnější následky s delší dobou rekonvalescence pacientů.

3 miliony nezaměstnaných bude ve Velké Británii už na Vánoce
Nezaměstnanost ve Velké Británii dosáhne na Vánoce čísla 3 000 000. Podle současných predikcí se zdá, že tato hranice bude překonána dříve, než se očekávalo.

96% úspěšnost inovací v období krize
Průzkum mezi 229 top manažery z celého světa, který provedla společnost SAS, zjistil, že ekonomická nejistota pomáhá zlepšovat rozhodování. Drtivá většina z nich uvedla, že ve špatných časech jsou opatrnější při přijímání zásadních rozhodnutí a novinky zaváděné v tomto období jsou proto obvykle úspěšné. Respondenti průzkumu v poslední době usilovali o diverzifikaci zdrojů informací, které k životně důležitým rozhodnutím využívají. 46% se zaměřilo na střední management, 57% klade důraz na zákazníky a 33% zmínilo věřitele.

57% lidí dostává nejlepší nápady ve sprše
Nejlepší nápady vznikají, zatímco relaxujeme, prokázal průzkum společnosti The Thinking Network. Místem, kde dostáváme nejvíce nápadů je sprcha s 57%, následuje postel (51%), auto (42%), chůze (28%) a sport či různé druhy cvičení (25%).
Pro zaměstnavatele z toho plyne jednoznačný závěr: Zaměstnanec, který má za úkol vymýšlet nové věci a přicházet s dobrými nápady bude nejkreativnější, když přijede ráno autem na kraj města, do práce dojde pěšky a posledních 400 metrů si dá sprintem. Po příchodu se osprchuje. Zapíše nové nápady a jde si lehnout do postele. Raději sám, aby se nerozptyloval. Sportovní složku už má beztak za sebou. Následuje pochopitelně sprcha a další přísun nápadů. Po obědě se proces s menšími obměnami opakuje samozřejmě vydatně prokládán sprchováním.

Přejeme mnoho dobrých nápadů.

Komentáře

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Více informací o možnostech formátování

CAPTCHA
Toto je ochrana před spamem. Doplňte prosím výsledek.
8 + 8 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.