Everesta, s.r.o.

Tipy na čtení - dovolená

Tipy na čtení

Snad všichni víme, co máme číst, když budeme hledat dovolenou. Co ale prostudovat, když chceme zjistit, jak správně relaxovat, jaké nástroje je vhodné zaměstnancům poskytnout, aby se v práci cítili dobře a nebyli přepracovaní, jak harmonizovat pracovní a rodinný život? Odpovědi na tyto otázky přinášejí například následující knihy.

Aktivní sebeřízení
Klaus Bischof, Anita Bischof
Mnoho rad a námětů, jak zvládat sebe sama, jak účelně spolupracovat s druhými lidmi, jak zlepšit svůj výkon, čelit stresu a jak být úspěšní a spokojení zároveň.

Management osobního rozvoje
Eva Bedrnová
Kniha radí, jak přežít v náročném moderním světě, jak být úspěšní a přitom zůstat zdraví. Publikace, na jejíž tvorbě se podíleli přední čeští psychologové, se zaměřuje na duševní hygienu v práci i v běžném životě, včetně psychické zátěže a poruch, na různé možnosti a formy sebeřízení, na zdravý životní styl a optimální uplatnění. Mimo jiné je určena i manažerům a podnikatelům, kteří chtějí zvládat složité sociální situace, a zvýšit tak kvalitu svého života.

Duševní hygiena a sebeřízení
Eva Bedrnová
Kniha, která nabízí obecné zásady a pravidla, jak se vyhnout nepříznivým vlivům na duševní zdraví. Má sloužit jako inspirace k rozvoji osobnosti.

Niterný leadership
Peter Urs Bender
Autor prosazuje vedení založené na motivování a delegování a je přesvědčen, že správný manažer-vůdce musí umět vést především sám sebe. Právě díky „vnitřní“ emocionální stránce vzájemné spolupráce pak manažer dosahuje pozitivních výsledků pro sebe, své podřízené i firmu.

Rodina a společnost
Ivo Možný
Publikace je vhodná pro sociology-začátečníky a dobře poslouží jako učebnicový úvod do sociologického pohledu na rodinu. Po přečtení této knihy si možná lépe uvědomíte, jak důležité je sladit rodinný a pracovní život. Knize dodávají šťávu ilustrace Vladimíra Jiránka.

Zrození moderní ženy
Lynn Abramsová
Na závěr něco pro ty, kteří se zajímají o genderovou problematiku. Tuto knihu doporučujeme, pokud se chcete dozvědět něco z dějin sociologie. A také, chcete-li si uvědomit v jak krásné době vlastně žijeme a jak byl oproti dnešku svět k ženě nespravedlivý dříve. Kniha líčí vývoj „ženských stereotypů“ od francouzské revoluce do první světové války. Chcete-li získat přehled o gender studies a skutečně být informováni o feminismu a jeho kořenech, určitě sáhněte po této publikaci.

Komentáře

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Více informací o možnostech formátování

CAPTCHA
Toto je ochrana před spamem. Doplňte prosím výsledek.
4 + 5 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.