Everesta, s.r.o.

Vánoční povídka pro Ašku

Stékající krev - průhledná

Měl jsem se z práce urvat dřív. Ale nešlo to, musel jsem vyřídit všechny telefony, zadat úkoly všem svým podřízeným, přidělit a sebrat prémie, podepsat dovolenky a domluvit se s ředitelem. Navíc ta kalamita s kopírkou, prostě jsem byl zase ve skluzu. Měl jsem domluvený kulečník s přáteli, z nichž naprostá většina jsou časoví pedanti, ale předtím jsem se ještě musel otočit doma. Tedy, kdybych se musel jen otočit, tak by žádný problém nebyl, ale já jsem musel vyvenčit svého šouravého psa. Už tak byl sám doma přes osm hodin, déle už vydržet nemohl. Takže vidina včasného příchodu byla tatam.

Doma jsem jen shodil sako a přezul boty a vyvedl Žeryka, šťastného jak blecha, na chvilku za barák. Obkroužili jsme blok, ale pes ne a ne se vyčurat. Čmuchal po všech rozích, ale spokojený nebyl. To mě dovede nakrknout. Když už se Žeryk stavěl ke staré popelnici, kterou si vybral, přistoupil k němu cizí pán v dlouhém hnědém kabátě s pistolí v ruce a střelil ho přímo do týla. Zůstal jsem stát jako přibitý. Než jsem se na něj stačil vrhnout nebo propuknout v pláč, řekl: „Už párkrát jsem Vás viděl, jak se se psem honíte kolem domu, vždycky jen na skok, aby se stihl vyčurat. Pak hnedka zase vylítnete ze dveří a vrátíte se třeba v noci. Připadalo mi, že Vám péče o psa zabírá hodně času, chtěl jsem Vám usnadnit život. Není lehké stíhat práci a společenský život.“ „Máte pravdu,“ odpověděl jsem poněkud zdrceně, když mi docházelo, o čem mluví. „Děkuji, sám bych se k tomu asi nikdy neodhodlal.“ Potřásl mi rukou, uklidil Žerykovo tělo a odešel.

Z pěti kamarádů, se kterými jsem se měl sejít na kulečníku, už v klubu dva čekali, ale to znamenalo, že jsem vše stihl celkem dobře. Nijak dlouho jsme se nezdrželi, poklábosili jsme a vydali se zimní nocí domů. Když začalo sněžit, bylo mi smutno.

Komentáře

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Více informací o možnostech formátování

CAPTCHA
Toto je ochrana před spamem. Doplňte prosím výsledek.
10 + 5 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.