Everesta, s.r.o.

Aktuálně z domova

Pinocchio 2

Manažer = bezdomovec, podejte jim pomocnou ruku

Sociologický průzkum, který provedli akademičtí pracovníci FSV UK, porovnával jednotlivé sociální vrstvy žijící na území ČR. Vyšla najevo překvapivá podobnost dvou skupin, o kterých vědci dosud soudili, že stojí na zcela opačných pólech sociálního spektra. Z výzkumu vyplývá, že top-manažeři a obecně pracovníci vyššího managementu se svými návyky a chováním velmi podobají bezdomovcům. Obě skupiny mají výrazný sklon k alkoholismu, často migrují z místa na místo, skutečný domov prakticky neznají. V obou případech byly zjištěny výrazné psychopatologické poruchy. Bezdomovci i manažeři trpí depresemi, často lze vysledovat také maniakální chování. Často trpí sebeklamem. Jedinci z obou skupin mají např. pocit, že jsou ve styku s lidmi a že jsou výborně začleněni do společnosti. Ve skutečnosti však jsou svému okolí na obtíž, lidem nahání strach a často si o nich myslí, že jsou zbyteční. Obecně je lidé nemají rádi. Jedna odlišnost však přeci jen byla zjištěna. Čeští bezdomovci mají v průměru o něco vyšší IQ než manažeři.
Proto vědci FSV UK vyzývají: „Pomozte manažery a bezdomovce začlenit do společnosti!“

Nová vláda bude sestavena v Liberci

Na návrh senátu je v těchto dnech schvalován zákon, podle kterého bude nová vláda vládnout už z Liberce. Přesunout se bude muset horní i dolní komora parlamentu a také celá ministerstva. Přesun z Prahy má několik důvodů. Jedním z nich je tzv. pragocentrismus, který je politikům vyčítán např. z Brna. Liberec byl zvolen, aby Ostrava nežárlila na Brno a naopak. Plzeň je nevhodná bez dalších oficiálních komentářů. Nejmenovaný senátor nám sdělil: „Kluci z poslanecké sněmovny jsou vylitý po pěti pivech. Ti mladí dneska nic nevydrží, to by v Plzni nešlo.“ Liberec se naopak ukázal jako velmi příhodné místo. Zima nažene poslance i úředníky do práce, jinde v Liberci teplo není. Při každé větší akci mají obyvatelé Liberce tendenci prchat z města, proto se zjednoduší otázka bezpečnosti při oficiálních návštěvách a summitech. Na stěhování budou použity kamiony na sníh, které zbyly pořadatelům MS v klasickém lyžování, a organizací celé logistické akce bude samozřejmě pověřena osvědčená manažerka Kateřina Neumanová.
Čeká se už jen na podpis prezidenta. To je však pouze formalita, protože pan prezident Václav Klaus se už údajně těší, „až celej ten tyjátr vypadne z Prahy“.

Nemáte státní maturitu? Čeká Vás přezkoušení

S příchodem státních maturit se stávají dosavadní maturitní vysvědčení neplatná.
Od příštího roku budou na středních školách uvedeny do praxe státní maturity. Po dvouletém „testovacím“ období, které skončí v červnu 2011, přestanou platit maturitní vysvědčení vystavená před rokem 2009. Všichni, kteří maturovali před rokem 2009, budou mít tedy povinnost nechat se přezkoušet a složit státní maturitu. Za vším údajně stojí učitelská loby, která si takto přijde na slušné peníze bokem. Samozřejmě nezdaněné! Toto nařízení se totiž týká především pracující části populace, která bude ochotna vydat za doučování nemalé částky. Strach ze zkoušek je navíc u dospělých lidí odvyklých učení enormní. Na hlavu učitelů se proto snesla vlna nevole. Policie očekává nepokoje a na ochranu učitelů se stahuje ke středním školám. Riziková jsou především období třídních schůzek, kdy se rodiče, které čeká přezkoušení, dostávají v přesile do bezprostřední blízkosti učitelů. Rodiče chodí do školy vyzbrojeni noži, boxery a jinými zbraněmi, které lehce ukryjí. Často jsou zahaleni, nosí kukly, šály a vykřikují hesla jako „Učitelská šikana!“ nebo „Smrt Komenskému!“. Např. na Ostravsku byl zaznamenán již nejeden případ lynčování.

Komentáře

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Více informací o možnostech formátování

CAPTCHA
Toto je ochrana před spamem. Doplňte prosím výsledek.
15 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.