Everesta, s.r.o.

Hudební festival Lípa Musica

Komorní žestě ČF

Společnost ECS Edconsia, s.r.o. je hlavním partnerem 9. ročníku prestižního mezinárodního hudebního festivalu Lípa Musica, který se koná v podzimních měsících v České Lípě a v mnoha dalších krásných místech Libereckého kraje.

Zahraniční hosté a nejlepší čeští umělci zajišťují mezinárodnímu hudebnímu festivalu Lípa Musica sounáležitost k vrcholům české hudební scény.

Více koncertů a žánrů, větší mezinárodní přesah: tak se dá charakterizovat 9. ročník festivalu Lípa Musica. Nevšední zážitky připraví na úvod Pražská komorní filharmonie s vynikajícím houslistou Romanem Patočkou a na závěr jeden z nejlepších hornistů Radek Baborák.

Mezinárodní linie festivalu se hlásí ke středoevropské vzájemnosti. Umělecké vazby se sousedy se festival snaží posílit pozváním slovenského souboru dobových nástrojů Musica Aeterna, polské klavírní hvězdy Wojciecha Waleczka a maďarského varhaníka Istvána Mátyáse. Slovanskou linku doplňuje ukrajinská zpěvačka Kateryna Kolcová-Tlustá, která představí projekt mapující rusínské písně a novou etnologickou knihu o Rusínech.

Pozoruhodný je program Dialogy Scholy Gregoriany Pragensis, pozvání přijala legenda šansonu Hana Hegerová. Českou komorní hudbu reprezentují Stadlerovo klarinetové kvarteto, Sdružení hlubokých žesťů České filharmonie a kytarista Pavel Steidl. Taneční soubor DOT 504 doplní festival o moderní výrazový tanec.

Program festivalu a ceny vstupenek naleznete na www.lipamusica.cz.

Tým ECS Edconsia Vás zve na návštěvu nevšedního kulturního zážitku!

Komentáře

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Více informací o možnostech formátování

CAPTCHA
Toto je ochrana před spamem. Doplňte prosím výsledek.
1 + 18 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.