Everesta, s.r.o.

Kornél Hamvai: Kitty Flynn

Kitty Flynn

Hra maďarského dramatika Kornéla Hamvaie napsaná v roce 2002 je groteskou parodizující milostné krimibulváry. Její děj je prý inspirován osudy zlodějského tria, které v Evropě řádilo ve druhé polovině devatenáctého století.

Dva světoznámí zločinci, esa svého oboru, přijedou do londýnského hotýlku vyprat peníze a dohodnout obchod s jeho taktéž protizákonně smýšlející majitelkou. Jenže se ukazuje, že, jak to tak bývá, jejich chamtivost vítězí nad rozumem, a tak se potřebují každý toho druhého zbavit, aby se němuseli dělit. Věrni svému dlouholetému přátelství se dohodnou, že svůj osud vloží do rukou mladičké pokojské Kitty Flynn. Dalo by se říct, že kdo ji sbalí lépe, přežije.

Na pozadí hlavního děje se odehrává několik osobních příběhů ještě absurdnějšího rázu. A v tom nacházím nejzajímavější kvalitu režisérského uchopení inscenace. Ústřední postavy lupičů a Kitty jsou vykresleny poměrně reálně, zato všechny ostatní role jsou hrány zjevně stylizovaně a parodicky. Pro diváka může být občas náročné oba tyto světy vnímat v jednom divadelním kuse, ale stačí se jen trochu snažit a jde to.

Protože inscenace Kitty Flynn je divadelní, nezbývá stejně než vyzkoušet si na vlastní kůži, jak komu sedne. Komorní atmosféra Malé scény Divadla pod Palmovkou, kde ji Komorní činohra uvádí, dává kvalitnímu uměleckému zážitku pěkně vyniknout.

Hrají:
Monika Timková
Ivana Huspeková
Šárka Muková
Radek Valenta
Lukáš Král
Jan Herget
Matouš Ruml
Jácob Erftemeijer

Premiéra: 26. 4. 2009
Výprava: Ľubica Bábek Melcerová
Hudba: Zdeněk Dočekal
Režie: Jiří Bábek

Komentáře

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Více informací o možnostech formátování

CAPTCHA
Toto je ochrana před spamem. Doplňte prosím výsledek.
6 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.