Everesta, s.r.o.

Krátce ze světa

Pinocchio 3

Hormon dochvilnosti

Kalifornie, USA
V USA testují hormon "JIT - just-in-time" Vědci z Stamford Bridge Univerzity zjistili, že neplnění úkolů včas, nedochvilnost, špatný odhad času, ale i například prokrastinace jsou způsobeny nedostatkem 4-poly-crominu, látky, kterou vylučuje spodní lalok v malém mozku. Výzkumy a testy prokázaly, že hormon je možné aplikovat nitrožilně. Při nadužívání tohoto hormonu však hrozí riziko, že se osoba, která doplněk užívá, stane pro své okolí naprosto nesnesitelná. Plánuje čas nejen sobě, ale i ostatním. Plnění časové plánu pak striktně vyžaduje a při sebemenším zpoždění propadá záchvatům hysterie.

Manažerský simulátor

Taipei; Taiwan
Velkým šlágrem přepracovaných asijských manažerů se stává simulátor společnosti S-meech, vybavený nejmodernější 3D grafikou. Po obléknutí speciálních rukavic, overalu s více než čtyřmi stovkami senzorů a helmy se sterofonními sluchátky a mikrofonem se zájemce přenese do prostředí firmy a může prožít alternativní realitu. Nasimulovat lze desítky alternativních scénářů jako např. verbální trestání (seřvání) pracovníka, ovace a provolávání slávy od nastoupeného kolektivu, vedení ranní rozvičky, koketování s ženskými zaměstnanci apod. Nejoblíbenějšími alternativními scénáři se staly urážení zaměstnanců při procházení open space kanceláří a fyzické napadání členů dozorčí rady. Reakce animovaných postav jsou velmi reálné. V případě rvačky s dozorčí radou dokonce senzory drobnými elektrickými impulzy vyvolávají pocit fyzické bolesti zásahu, pokud se Vám nedaří mít v zápase nad správním orgánem navrch.

Děti žen, které měly poměr na pracovišti, jsou chytřejší

Oslo, Norsko
Rozsáhlá studie prováděná Královskou akademií věd mezi 2000 žen, které přiznaly poměr na pracovišti, ukázala, že jejich děti jsou chytřejší a dokážou se více prosadit než je běžné u jejich vrstevníků. Vědci to vysvětlují tím, že většina žen uvedla jako "osudového muže" svého nadřízeného na manažerské pozici. "Takové vysvětlení je zcela v souladu s tím, co se děje v přírodě. Samice všech druhů hledají alfa-samce, který poskytuje záruku genetické kvality plozeného potomstva," říká Christian-Hans Andersen, vedoucí výzkumného týmu.

Sarkozy prosadil zastavení dotací pro nové členské země EU

Brusel, Belgie
Evropská komise s okamžitou platností zmrazila poskytování jakýchkoliv dotací všem novým zemím EU. Toto opatření se dotkne všech firem a institucí v České republice s účinností od 1.4.2009. Jednání vedl s představiteli 4 nejsilnějších ekonomik EU za zavřenými dveřmi francouzský prezident Sarkozy. Jak uvedl na tiskové konferenci, je za současné situace nepřípustné, aby dotace byly nadále placeny východoevropským ekonomikám, které nepostihla finanční a hospodářská krize tak, jako staré členské země. "Instalatéři v Polsku nebo montéři v Česku mají žít za peníze vybrané od francouzských daňových poplatníků? Francouzský příspěvek musí být znovu investován ve Francii", řekl zjevně rozčilený Sarkozy před televizními kamerami. Dotace budou nyní použity na financování rozvoje francouzských, německých, italských a britských automobilek. Podle některých zdrojů původně požadoval Sarkozy po Polsku, Česku, Slovensku, Slovinsku a Maďarsku dokonce zpětné vrácení dotací vyplacených již v prvním dotačním období 2004-2006. Česká republika stihla ve druhém období vyčerpat pouze necelých 7% z celkové sumy 883 miliard korun, které k nám měli do roku 2011 přitéct.

Komentáře

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Více informací o možnostech formátování

CAPTCHA
Toto je ochrana před spamem. Doplňte prosím výsledek.
16 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.