Everesta, s.r.o.

Podporujeme Paměť národa

post bellum

ECS Edconsia a Bosston podporují neziskovou organizaci POST BELLUM.

Doporučujeme našim čtenářům, aby si nenechali 8. května ve 20:00 ujít na ČT1 přímý přenos benefičního koncertu, který tato organizace pořádá na pražském Žofíně k 65. výročí konce 2. světové války. Během večera budou uděleny Ceny Paměti národa. Účinkují: A. Langerová, O. Ruml, R. Nebřenský, M. Načeva, P. Stach, F. Skála, I. Gutiérrez, Z. Bína, hraje Orchestr M. Kroupy. Večerem provází M. Eben. Režie V. Marhoul, A. Rezek.

Co je POST BELLUM?

POST BELLUM jsou lidé, kteří zaznamenávají svědectví válečných veteránů, bývalých vězňů koncentračních táborů, politických vězňů, disidentů, ale i komunistů, agentů StB a také příběhy „obyčejných“ lidí, kteří se stali svědky významných událostí 20. století.

POST BELLUM je neziskové občanské sdružení, které vzniklo v roce 2001, je financováno ze sponzorských darů, sbírek, dotací a grantů. (graficky zvýraznit nebo vyhodit: Soustřeďuje se na projekty: Paměť národa, Příběhy 20. Století, My jsme to nevzdali. a prolinkovat) Buduje sbírku vzpomínek pamětníků www.pametnaroda.cz, dosud zaznamenalo a zpřístupnilo více než tisíc svědectví a každý rok se sbírka rozšiřuje o stovky nových záznamů. Vytváří dokumentární cyklus „Příběhy 20. Století“, který vysílá Český rozhlas (premiéra neděle 10:05h Rádio Česko, repríza pondělí 20:05h Radiožurnál). Významné úsilí věnuje vzdělávacím projektům – především – vytváří a distribuuje elektronické učebnice „My jsme to nevzdali“ využívající autentická svědectví. Po celé ČR realizuje ze svých sbírek výstavy.
Vydává knihy, organizuje přednášky, mezinárodní workshopy, konference, slavnostní koncerty a uděluje lidem, kteří ve svém životě prokázali, že čest, svoboda a lidská důstojnost nejsou prázdná slova, cenu Paměti národa.

Za deset let Post Bellum vyzpovídalo 1350 osobností, což je celkem cca tři tisíce hodin zvukového a video záznamu. Shromáždilo 5101 fotografií a zveřejnilo 5 132 zvukových a video spotů. Post Bellum proškolilo 180 spolupracovníků, dnes tým čítá 63 lidí. Za tři roky odvysílalo 194 hodinových dokumentů z cyklu Příběhy 20. století. Realizovalo sedm výstav: „Jedni z nás“, „Osudy našich sousedů“, „Mnichovská zrada“, „Zkouška odvahy“, „Srpen 68: Naděje nebo boj moc?“, „Od Mnichova k válce“, „My jsme to nevzdali aneb Příběhy 20. století“, významně se podílelo na vydání devíti publikací a katalogů k výstavám a připravilo vzdělávací multimediální učebnici pro školy „My jsme to nevzdali“.

POST BELLUM je společenská platforma otevřená všem lidem, kteří chtějí projektům jakkoliv pomoci třeba tím, co umí nejlépe. Lidé, kteří Post Bellum pomáhají a pravidelně se setkávají, pociťují podobné obavy z politicko-společenského vývoje v naší zemi, jsou znepokojeni vzrůstajícím politickým populismem, agresivní politickou atmosférou a občanskou lhostejností. Věří, že autentické příběhy přispívají k vyrovnávání se s minulostí, posilují občanskou společnost k odpovědnosti a inspirují k osobní občanské odvaze.

Komentáře

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.

Více informací o možnostech formátování

CAPTCHA
Toto je ochrana před spamem. Doplňte prosím výsledek.
2 + 4 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.